onsdag 17. oktober 2012

Båtskolen Poseidon!! Den skyldige!!!Folkens dette er utelukkende reklame.. Men jeg følte litt at det var på sin plass!

Den skyldige heter Jan Welde.. Og han driver Båtskolen Poseidon. www.baatskolen.no og alt er hans skyld.. Han har fått meg til å forstå ting jeg ikke trodde jeg hadde hjerne til å forstå, han har lært meg å navigere, sette og rette kurser, lage strømkoblinger, stabilitetsregning og mye mye mye mer.. Og ikke minst... Han har inspirert en ung maritim kvinne! 


Dette er forresten bilde av Jan Welde... The captain himself! 


Jeg ble kjent med Jan via kjente og facebook.. Jan er veldig glad når damer liker båtlivet, og Jan synes det er kanonkult med damer på kursene sine, og da han fikk nyss i at jeg var en maritim kvinne, var han ikke sein med å overbevise meg om at det var en god ide at jeg begynte på kurs hos han. I første omgang D5L (Dekksoffiser klasse 5 for Leisurecrafts) Og du kan i grunnen si at jeg var ikke sein med å takke ja til det ! Og så var det gjort! Det var da jeg havnet på skråplanet! Det maritime skråplanet!

Jan banan fungerer sånn at ingenting er noen stor sak. Ingenting er et problem, alt er bare en utfordring og det er jo bare kjekt.. Han har trua på deg, og han har peiling på hva han snakker om! Ingen lettvinte løsninger og postordresertifikat der i gården! Det kalles for Maritim lidenskap!!!
Kursene med Jan er som den deiligste dop. Det er som å få seg et skikkelig skudd!! (ikke det at jeg har prøvd altså) Det er et kick og det pirret alle mine maritime sanser!! Jeg slukte kurset som en sjokolade! Hver kurskveld var en fryd, og takk gud så varte det i 6 mnd! Det hele ble rundet av med en fantastisk praksistur tur retur Stavanger Bekkjarvik i Austevoll.. Det er noe av det gøyeste jeg har vært med på.. Å seile Poseidon 2, å være på tur med en fantastisk kjekk gjeng, og ikke minst være på sjøen var helt formidabelt for en maritim kvinne som meg! Ikke blei jeg sjøsjuk engang. Her skulle jeg gjerne hatt masse bilder å vise frem, men jeg tror ikke bildene ville vært nok! Den siste biten over Selbjørnsfjorden i stupmørke med kun lykter til å navigere på! I love it!!! Og for å ikke glemme maten og selskapet på gjestgiveriet på Bekkjarvik!!

Ulempen er at du blir avhengig.. Og etter å ha fullført både D5La og VHF kurset ble det en gigantisk nedtur.. Plutselig var det ikke flere kurs igjen å ta… Det var som å bli fratatt godteriet! Samtidig så var det litt deilig å vite at jeg sitter igjen med mye kompetanse og mye mer praktiske ferdigheter hva gjelder båter. Når jeg kan klappe til kai med en 23 Meters Poseidon 2, kan jeg glatt klappe til kai med Marielle.

Takket være Jan banan, sitter jeg nå her som eier av en 48 fots seilbåt!!! Om jeg hadde eid båten hvis det ikke var for Jan? Gudene vite.. Men Båtskolen Poseidon  gav meg gutsen og kunnskapen til å kaste meg uti drømmen…

Så alle dere som går rundt og lurer på om dere skal ta et kurs med maritimt innhold! There’s only one place to go! 

1 kommentar:

  1. Enig med deg, Monica, bortsett fra at jeg mangler en god del praksis i etterkant! Min praksis blir fra mai-juli 2013. Da må jeg ha med bøkene og notatene mine og oppfriske sjømerkene, regler og lanterner på de forskjellige båttypene. Min første tur blir over Biscaya, og jeg er ikke fullt så entusiastisk som du, men håper akkurat det skal rette på seg. Jeg skal reise med Aurora Polaris, og med sekstanten vi nettopp kjøpte av Jan, kommer det nok til å bli måling av solhøyder og utregning av posisjon for å kontrollere om instrumentene fungerer som de skal..... he he!

    SvarSlett