torsdag 9. august 2012

Min extended family, og litt generelt om ornitologi.


Jeg vil presentere dere for min extended family.. det kan noen ganger bli littegranne ensomt om bord i denne svære skuta her. Da er det så koselig å ha noen gakkgakker som lager litt leven. De er veldig søte. De har slått seg til ro på badeplattformen min, og gjerne under badeplattformen min når det regner. Der lever de, passer på hverandre, krangler, sloss og (skulle til å si parer seg, men de har allerede en haug av unger så jeg tror den tida av året er forbi.) Særlig koselig er det når de ligger rett under plattformen klokka 6 om morran og jeg ikke trenger å stå opp før minst 9, og så setter de i gang et helvetes spetakkel. Det høres ut som et kavalleriangrep av første rang! Det er som å ha 24 bombefly og 3 tanks i soverommet og jeg skvetter somregel så jævlig at jeg bråvåkner, dundrer huet i taket og lurer på hvem som gikk til angrep og om båten fremdeles flyter. Så skjønner jeg jo at det bare var gjengen utafor som krangla om et eller annet, og så kan jeg bare legge meg ned igjen.. Det hjelper å dundre litt i skottet, for da skjønner de tegningen.


Ender er egentlig ufattelig teite, når jeg tenker meg om. Altså her har vi 9 ender som plasker rundt og sloss om matbitene. 9 høykompetente hissige svømmemaskiner fulle av tæl og talenter. Og så kommer det èn enkelt måke… EEEEEN eneste enkel ussel måke og menger seg i matfatet, og hva skjer? Jo.. Måka kjører over hele andefamilien, svelger hele brødet i en eneste glufs og overtar hele middagen. Her har vi 9 mot 1 og endene er så tjukke i nebbet at de ikke skjønner at det egentlig bare er å rotte seg sammen å jage vekk den forbanna måka! Skjønner de ikke at de må stå sammen? Skjønner de ikke hvor sterke de er hvis de bare bruker kreftene mot et felles mål: MÅKA…

Neeeei de svømmer bare vekk, spytter ut brødsmulene og vagger molefonkent videre. Seriøst lissom? De burde ha seg litt opplæring i kamptrening og kamikazeflyging. Jeg er sikker på at de glatt kunne tatt kværken på den måka. De burde lære litt av Politiets landsforbund, de kan i det minste stå sammen!

Dessuten måkene er så fæle til å drite på huset mitt. Skulle tro dem hadde lasersikte i ræva. Jeg er beintfrem imponert over hvordan måker klarer å drite med så fantastisk presisjon. Og noe må det være i den driten, det er som sement. Det er noen ganger helt møkka umulig å fjerne møkka… De burde skamme seg. Her har de hele ryfylkebassenget til å drite i. En haug med vakre øyer, holmer og skjær. Perler på snor! Men nei, de skal sikte seg inn på en båt!
Og unnskyld meg men kunne de ikke være litt mer selektive hvem de driter på? Kunne dem ikke heller driti på en uhyggelig person sin båt?


Tilslutt så vil jeg takke svalene som bor under brygga her jeg ligger. Svaler er pålitelige fugler. De gjør akkurat slik de alltid har gjort, flyr høyt når det blir/er fint vær, og flyr lavt når det blir/er dårlig vær. Og dere kan jo selv tenke dere hvor de har flydd mest i sommer.. Apropos kamikazeflyging, svalene er eksperter på det. Jeg har sittet på ”terassen” og sett hvordan de kommer i en grønnjækli fart, treffer nesten vannet før de sikter seg inn under brygga med en spissferdighet og presisjon som ville fått selveste US airforce til å bli grønne av misunnelse. Til og  med svalebarna flyr med presisjon, dog jeg har nesten satt kaffen i halsen et par ganger da de har tøtsjet vannet før de klarte å dra i spakene og lette seg opp og inn under brygga. Men ingen av dem har dævva, tror jeg..
Jeg prøver å avse litt smuler til svalene også, men pga måkene er det litt vanskelig ettersom måker gjerne spiser både små svalebarn og brødsmuler.
Dessuten, svaler driter veldig små nusselige drolter, og de sitter ikke fast og lar seg svært lett fjerne.
Jeg liker svalene..

Ha en fin dag. 
3 kommentarer:

  1. Forresten...... Fugler parer seg ikkje.. De hekker..

    SvarSlett
  2. Fniser
    Fugler er ganske greie kjæledyr med andre ord så lenge de holder seg utenfor båten;-)

    SvarSlett